menu

Nieuws

Rustig, somber en grijs herfstweer

Herfstkleuren langs de Bredase singels.
foto
Nico Koevoets
Rustig, maar somber herfstweer de komende dagen.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor dinsdag 25 oktober 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Boven Scandinavië ligt een krachtig hogedrukgebied. Het zorgt voor rustig herfstweer. Zwakke fronten die aan Nederland schampen zorgen tevens voor uitgebreide wolkenvelden.

Verwachting voor dinsdag
Het is vandaag veelal grijs weer. Er hangen veel wolken en in de ochtend kan lokaal wat motregen vallen. Later overwegend droog, maar bewolkt. De wind waait met gemiddeld 2 of 3 Beaufort zwak tot matig uit het noordoosten. Deze wind voelt frisjes aan en de thermometers wijzen maximaal ongeveer 10 graden aan.

Het weer voor de volgende dagen
Qua weer verloopt de rest van de herfstvakantie somber. De bewolking overheerst meestal. De dagen wat meer in detail. De woensdag is dus ook overwegend bewolkt met soms lokaal wat motregen. Er zijn ook lange droge perioden. De wind is gedraaid naar zuidwest en blijft zwak tot matig. Maxima rond 12 graden. Op donderdag opnieuw somber bewolkt weer en kans op enige motregen. De zuidwestenwind is vol matig met 3 of 4 Beaufort, maxima rond 13 graden. Vrijdag en zaterdag voltrekken zich geen grote veranderingen. Het is meestal bewolkt weer, maar droog. De wind zit meestal in de west- tot zuidwesthoek en is zwak tot matig. Middagtemperaturen rond 12 of 13 graden.

Zo was het weer maandag 24 oktober 2016
Maximumtemperatuur 9,6 graden
Minimumtemperatuur 5,0 graden
Neerslag: 0,0 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld dinsdag 25 oktober 2016 om 07.00 uur