menu

Nieuws

Toenemende kans op buien

In de middag de meeste kans op buien.
Bredavandaag logo
Nico Koevoets

Weersverwachting voor dinsdag 18 oktober 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied met kernen bij IJsland en Schotland stuurt later op de dag een koufront met buien over onze omgeving.

Verwachting voor dinsdag
In de ochtend is het nog meestal droog met afwisselend zon en wolken. Gedurende de middaguren wordt de bewolking snel dikker met kans op enkele lokale (stevige) buien. Een enkele bui gaat vergezeld van wat onweer. De zuidwestenwind is gemiddeld 3 of 4 Beaufort. De temperaturen klimmen nog naar 15 graden aan het begin van de middag.

Het weer voor de volgende dagen
Na dinsdag is het enkele dagen wisselvallig met een lagedrukgebied rondtollend nabij Nederland. Op woensdag is het wisselend bewolkt met enkele buien. De wind waait aardig door uit het westen of noordwesten. Gemiddeld is ze 4 tot 5 Beaufort, matig tot vrij krachtig. Het is fris met een graad of 12. Donderdag is de wind zwak en veranderlijk. Aanvankelijk kan er nog wat regen vallen. Later op de dag droger weer. Het blijft fris met 13 graden. Vrijdag zijn er wolkenvelden met in de ochtend nog kans op een enkel lokaal licht buitje. In de middag droog, wolkenvelden en vanuit het noordoosten mogelijk ook nog een beetje zonneschijn. De wind waait met 2 Beaufort uit het noordoosten. Maxima rond 13 graden.

Zo was het weer maandag 17 oktober 2016
Maximumtemperatuur 17,2 graden
Minimumtemperatuur 10,2 graden
Neerslag: 0,3 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld maandag 17 oktober 2016 om 21.00 uur