menu

Teteringen

Geen strafbare feiten gevonden bij controles woonwagens

BREDA/TETERINGEN – Tijdens controles van woonwagenkampen aan de Edisonstraat en de Heidehof in Teteringen donderdagochtend zijn geen strafbare feiten gevonden. Enexis verving in totaal 13 oude electrameters.

Gezochte Bavelnaar (23) opgepakt tijdens controle

TETERINGEN - Een 23-jarige Bavelnaar zit sinds dinsdagavond vast voor drie weken. Hij werd tijdens een controle op de Oosterhoutseweg aangehouden op zijn brommer. De man werd nog gezocht voor drie verschillende zaken.

Twee jonge Bredanaars plannen overval op instelling

TETERINGEN – Een aantal rechercheurs heeft vrijdagavond een mogelijke overval op een tehuis voor begeleid wonen kunnen voorkomen.

Een getuige had zich eerder op de dag gemeld bij de politie.Hij zei dat er een overval was beraamd op het tehuis aan de Donkerstraat in Teteringen.

Zorgen Bredase politiek om uitbreiding geitenstal Teteringen

BREDA - D66, PvdA, GroenLinks en SP delen de zorgen van inwoners van Teteringen over de uitbreiding van een geitenstal van 900 naar 1200 geiten. In navolging van TROTS trokken de fracties aan de bel bij het college.

Pompoen van bijna 300 kilo in Teteringen

TETERINGEN - Op Park Zuiderhout in Teteringen is een mega-pompoen te bewonderen. De pompoen blijkt 292 kilo zwaar. De reuzepompoen groeide de afgelopen maanden onder grote belangstelling. 

‘Bouwen aan randen dorpen voor jongeren en ouderen’

BREDA - Breda zou in de dorpen van Breda uitbreiding aan de randen moeten toestaan en daar niet alleen moeten vasthouden aan zogenoemde inbreidingslocaties. Daarmee zou de kans voor succesvolle Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) projecten aanzienlijk worden vergroot.

Nieuw elan voor Sint Willibrorduskerk

TETERINGEN - Teteringen viert zondag het 90-jarig bestaan van de Sint Willibrorduskerk. Na de plechtige eucharistieviering is de kerk voor iedereen tot diep in de middag de locatie waar de verjaardag met allerlei leerzame en ontspannende activiteiten feestelijk wordt gevierd.

Knokpartij: Drie leerlingen niet meer welkom op Scala

BREDA – Scala heeft drie leerlingen van school gestuurd naar aanleiding van de vechtpartij waarbij anderhalve week geleden een jongen van dertien in elkaar werd getrapt. Vorige week werd door het Newmancollege een leerling van school gestuurd.

Maatregelen Scala tegen betrokkenen vechtpartij

TETERINGEN - Scala heeft maatregelen genomen tegen leerlingen van de school die vorige week betrokken waren bij een vechtpartij na school, waarbij een 13-jarige jongen in elkaar werd geslagen. Dat meldt de school op haar website.

Zomerfeest, wielerronde en Dorpsloop Teteringen in een weekend

BREDA - De Dorpsloop Teteringen verjongt. Letterlijk. Want het bestuur heeft met Kevin Bos na een jaartje 'meekijken' een nieuw lid.  Bos is pas 21. Bij de Dorpsloop is hij verantwoordelijk voor de RABOloop voor leerlingen van de basisschool.

Door Joyce van Zijl

Politieheli assisteert bij nachtelijke aanhouding henneprippers

TETERINGEN - De politieheli heeft in de nacht van maandag op dinsdag geassisteerd bij de aanhouding van drie betrokkenen bij hennepdiefstal. De aanhoudingen begonnen na een melding van een verdachte situatie op de Lage Stee in Teteringen. 

Man met nepvuurwapen aangehouden tijdens controle Teteringen

TETERINGEN - Een 23-jarige man uit Leidschendam is aangehouden vanwege het bezit van een nepvuurwapen. Het wapen werd in zijn auto aangetroffen tijdens een gezamenlijke controle van politie, gemeente en belastingdienst op de Oosterhoutseweg in Teteringen. 

Experiment politie met ‘Rent a Cop-dag’ in delen Breda-noord

BREDA - Op initiatief van de wijkagent bepaalt een aantal buurten dinsdag 13 juni waaraan drie politie-eenheden aandacht besteedt op die dag. De dag heeft daarom als titel ‘Rent a cop-dag’ gekregen. “Oftewel: politie op bestelling”, zoals politieteam Markdal het verwoordt op Facebook.

Man gewond na val van bromscooter

TETERINGEN - Een man is zondagavond 2 april gewond geraakt na een val van zijn bromscooter. Het slachtoffer landde met zijn hoofd op een stoeprand en verloor zijn bewustzijn.

NBU start in mei met bouw 44 woningen Bouverijen

BREDA - Woonwijk Bouverijen aan de rand van Teteringen en Breda wordt dit jaar uitgebreid met 44 woningen voor de vrije sector. Het gaat om acht twee-onder-eenkapwoningen die verkocht worden en 36 vrije sectorhuurwoningen.

Bredanaar met verdachte vaten chemische stof van weg gehaald

BREDA/OOSTERHOUT - Een 41-jarige Bredanaar is woensdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op de verzorgingsplaats Kalix Berna bij Oosterhout aan de A27. De man vervoerde vaten met chemische stoffen en wordt verdacht van overtreding van de opiumwet.

Beelden pinnende inbreker Teteringen online (video)

TETERINGEN - De politie heeft beelden verspreid van een man die verdacht wordt van een woninginbraak aan de Zwarte Dijk in Teteringen. Die inbraak vond plaats in de nacht van 25 op 26 juni.

Stappen tot 06.00 uur met oud en nieuw

BREDA - Net als andere jaren mag de horeca langer open blijven met oud en nieuw. De burgemeester heeft besloten dat alle horeca in Breda, Bavel, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout tot 06.00 uur open mag zijn.

Jaarlijkse kerstmarkt Scala in teken Serious Request

TETERINGEN - Zelfgemaakte kerstversiering en houten kerstboompjes. Leerlingen van middelbare school Scala hebben zich creatief ingezet. Tijdens hun jaarlijkse kerstmarkt zamelden de leerlingen donderdag geld in voor Serious Request.

Pagina's