menu

Teteringen

Geen strafbare feiten gevonden bij controles woonwagens

BREDA/TETERINGEN – Tijdens controles van woonwagenkampen aan de Edisonstraat en de Heidehof in Teteringen donderdagochtend zijn geen strafbare feiten gevonden. Enexis verving in totaal 13 oude electrameters.

Gezochte Bavelnaar (23) opgepakt tijdens controle

TETERINGEN - Een 23-jarige Bavelnaar zit sinds dinsdagavond vast voor drie weken. Hij werd tijdens een controle op de Oosterhoutseweg aangehouden op zijn brommer. De man werd nog gezocht voor drie verschillende zaken.

91-jarige auteur legt verhalen leeftijdsgenoten vast

TETERINGEN - In woonzorgcomplex Park Zuiderhout in Teteringen  is sinds een jaar of acht een groepje mensen elke donderdagavond rond een grote tafel te vinden in het café aldaar. Aan die tafel komt het hele leven voorbij.

Dokter van Walsum neemt na 40 jaar afscheid van zijn patiënten

BREDA – Cesar van Walsum heeft zijn laatste werkdag in de drukke huisartsenpraktijk van Teteringen er op zitten. Nog elke dag krijgt hij brieven en kaartjes van patiënten, die herinneringen ophalen aan de prettige manier waarop hij zijn taak vervulde.

Primeur optocht Teteringen met lichtjestocht (foto's)

TETERINGEN - Geen concurrentie dit jaar van de Grote Optocht van ut Kielegat, maar een primeur. Totdenringen had voor het eerst een lichtjesoptocht. De enige in de gemeente Breda, waarmee de organiserende Sikken een mooie toevoeging hebben gecreëerd aan het Bredase carnavalslandschap.

Twee Oosterhouters aangehouden met drugs en pepperspray in auto

BREDA/TETERINGEN - De politie heeft donderdagavond rond 22.50 uur twee 19-jarige Oosterhouters aangehouden op de Meulenspie, nadat een busje pepperspray en drugs bij de mannen werd aangetroffen. Het gaat om bijna vijf gram cocaïne en twee gram hennep.

Verwarde man onder invloed van drugs snel opgespoord via Instagram

BREDA/TETERINGEN - Een oproep via social media door de wijkagent van Teteringen heeft er dinsdag voor gezorgd dat een verwarde man uit Teteringen snel kon worden opgespoord. De man is thuisgebracht door de politie en overgedragen aan de crisisdienst.  

Honderden stormschademeldingen; Ikea Breda en station tijdelijk dicht

BREDA/TETERINGEN - Treinen die niet meer rijden, het station in Breda dat vanwege stormschade is ontruimd. De westerstorm raasde donderdag tussen ongeveer half tien en half twee over Breda. Aan het begin van de middag werd ook  Ikea aan de Woonboulevard getroffen.

Instagrammende wijkagent Rachid vervult hoofdrol docu

BREDA - De Teteringse wijkagent Rachid al Kahja heeft gedebuteerd in een heuse documentaire. De populaire instagrammerde agent speelde de hoofdrol in een documentaire van drie St. Joost studenten.

‘Wij kunnen als normale Teteringenaren ons dorp niet meer uit’ verzuchtte een dorpsbewoner vorige week in BNDeStem terwijl hij naar de dagelijkse forenzen-file keek. Als normale Teteringenaren? Wat zijn al die Teteringenaren dan die wij elke dag in Breda tegenkomen?

Nieuw winkelcentrum aan Scheperij Teteringen

TETERINGEN - Breda heeft plannen voor een nieuw winkelcentrum met ruimte voor wonen en ontmoeten aan de Scheperij vastgesteld. Het plan omvat een tweede supermarkt en meerdere kleine winkels.

Twee jonge Bredanaars plannen overval op instelling

TETERINGEN – Een aantal rechercheurs heeft vrijdagavond een mogelijke overval op een tehuis voor begeleid wonen kunnen voorkomen.

Een getuige had zich eerder op de dag gemeld bij de politie.Hij zei dat er een overval was beraamd op het tehuis aan de Donkerstraat in Teteringen.

Zorgen Bredase politiek om uitbreiding geitenstal Teteringen

BREDA - D66, PvdA, GroenLinks en SP delen de zorgen van inwoners van Teteringen over de uitbreiding van een geitenstal van 900 naar 1200 geiten. In navolging van TROTS trokken de fracties aan de bel bij het college.

Pompoen van bijna 300 kilo in Teteringen

TETERINGEN - Op Park Zuiderhout in Teteringen is een mega-pompoen te bewonderen. De pompoen blijkt 292 kilo zwaar. De reuzepompoen groeide de afgelopen maanden onder grote belangstelling. 

‘Bouwen aan randen dorpen voor jongeren en ouderen’

BREDA - Breda zou in de dorpen van Breda uitbreiding aan de randen moeten toestaan en daar niet alleen moeten vasthouden aan zogenoemde inbreidingslocaties. Daarmee zou de kans voor succesvolle Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) projecten aanzienlijk worden vergroot.

Nieuw elan voor Sint Willibrorduskerk

TETERINGEN - Teteringen viert zondag het 90-jarig bestaan van de Sint Willibrorduskerk. Na de plechtige eucharistieviering is de kerk voor iedereen tot diep in de middag de locatie waar de verjaardag met allerlei leerzame en ontspannende activiteiten feestelijk wordt gevierd.

Knokpartij: Drie leerlingen niet meer welkom op Scala

BREDA – Scala heeft drie leerlingen van school gestuurd naar aanleiding van de vechtpartij waarbij anderhalve week geleden een jongen van dertien in elkaar werd getrapt. Vorige week werd door het Newmancollege een leerling van school gestuurd.

Pagina's