menu

Stationskwartier

Nooit meer een lege mobiel op Station Breda

BREDA - Hoe vaak gebeurt het niet dat onderweg van A naar B, ergens de batterij van je mobiel het begeeft? Vanaf woensdag 1 februari kan je in de overstaptijd op Station Breda gratis je mobiel opladen aan de ‘Street Charge’ op perron 5/6.

Oxford studenten verkennen ‘apart en kleurrijk’ station Breda

BREDA – Vijftig studenten van de Oxford Brookes University hebben op donderdagochtend het station van Breda bezocht. De Engelse gasten zijn door Alfred Arbouw, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Regio, ontvangen met een korte toespraak.

Serious Request: abseilen van brouwtoren Drie Hoefijzers

BREDA - Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat dit jaar weer in Breda. Van 18 tot en met 24 december zitten Frank van der Lende en Domien Verschuuren opgesloten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die onnodig sterven aan longontsteking. Ook Breda komt in actie.

Nieuw café-restaurant rekent biertjes af per 100 gram

BREDA - Het voormalige brouwhuis aan de Ceresstraat heeft zijn gewenste horecauitbater gevonden. Vanaf maart hoopt Wichert van Rijn Beers & Barrels te openen. “Ik denk dat we voor Breda iets unieks toevoegen.”

Brouwhuis bezig aan eindsprint transformatie (foto’s)

DRIE HOEFIJZERS - Het eind van de transformatie van de voormalige brouwerij aan de Ceresstraat komt in zicht. Augustus 2017 moeten de laatste kantoren en de dertien woningen zijn opgeleverd. Een lening van 4,1 miljoen euro maakt de eindsprint mogelijk.

Zorgen buurt om telefoonantennes op schoorsteen brouwerij

BREDA - Meerdere buurtbewoners maken zich zorgen over de plaatsing van een telefoonmast van Vodafone op de voormalige schoorsteen van de brouwerij bij het Ceresplein. De schoorsteen wordt momenteel gerenoveerd.

‘Vergunningparkeren per 1 oktober moet Belcrum leefbaar houden’

BREDA - In een deel van de Belcrum en Linie en in het gebied Drie Hoefijzers-Zuid geldt vanaf zaterdag 1 oktober vergunningparkeren. Dit nieuwe stelsel waarin bewoners met vergunning kunnen parkeren en bezoekers tegen betaling vervangt de blauwe zone.

Aanrijding met persoon station Breda: treinverkeer stilgelegd (update)

BREDA - Door een aanrijding met een persoon op station Breda, werden zondagochtend iets na half twaalf alle perrons afgesloten. Aanwezige reizigers moesten beneden blijven en mochten niet naar het spoor. Ook het treinverkeer werd stilgelegd. 

Pagina's