menu

Stationskwartier

Serious Request: abseilen van brouwtoren Drie Hoefijzers

BREDA - Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat dit jaar weer in Breda. Van 18 tot en met 24 december zitten Frank van der Lende en Domien Verschuuren opgesloten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die onnodig sterven aan longontsteking. Ook Breda komt in actie.

Nieuw café-restaurant rekent biertjes af per 100 gram

BREDA - Het voormalige brouwhuis aan de Ceresstraat heeft zijn gewenste horecauitbater gevonden. Vanaf maart hoopt Wichert van Rijn Beers & Barrels te openen. “Ik denk dat we voor Breda iets unieks toevoegen.”

Brouwhuis bezig aan eindsprint transformatie (foto’s)

DRIE HOEFIJZERS - Het eind van de transformatie van de voormalige brouwerij aan de Ceresstraat komt in zicht. Augustus 2017 moeten de laatste kantoren en de dertien woningen zijn opgeleverd. Een lening van 4,1 miljoen euro maakt de eindsprint mogelijk.

Zorgen buurt om telefoonantennes op schoorsteen brouwerij

BREDA - Meerdere buurtbewoners maken zich zorgen over de plaatsing van een telefoonmast van Vodafone op de voormalige schoorsteen van de brouwerij bij het Ceresplein. De schoorsteen wordt momenteel gerenoveerd.

‘Vergunningparkeren per 1 oktober moet Belcrum leefbaar houden’

BREDA - In een deel van de Belcrum en Linie en in het gebied Drie Hoefijzers-Zuid geldt vanaf zaterdag 1 oktober vergunningparkeren. Dit nieuwe stelsel waarin bewoners met vergunning kunnen parkeren en bezoekers tegen betaling vervangt de blauwe zone.

Aanrijding met persoon station Breda: treinverkeer stilgelegd (update)

BREDA - Door een aanrijding met een persoon op station Breda, werden zondagochtend iets na half twaalf alle perrons afgesloten. Aanwezige reizigers moesten beneden blijven en mochten niet naar het spoor. Ook het treinverkeer werd stilgelegd. 

Lening Breda van 1,3 miljoen voor restauratie laatste fase Brouwhuis

BREDA - De gemeente Breda verstrekt een lening van € 1.370.000 voor de restauratie van de laatste fase van brouwhuis in het gebied De Drie Hoefijzers. Het brouwhuis is onderdeel van een rijksmonumentaal complex met voormalige brouwerij, hoofdkantoor en schoorsteen.

Transfer D-Day NAC: Gianluca Nijholt (26) drie jaar naar NAC

BREDA - Het gaat haast op Transfer D-Day lijken, deze vrijdag 24 juni. NAC heeft zich versterkt met Gianluca Nijholt. De 26-jarige middenvelder kwam er volgens L1 niet uit met VVV, waar hij afgelopen anderhalf jaar speelde. 

30 demonstranten bij protestbijeenkomst tegen AZC Gasthuisvelden

BREDA - Op de parkeerplaats tegenover de hoofdingang van het NAC-stadion hebben zich rond 12.00 uur zo'n dertig demonstraten verzameld. Zij gaven gehoor aan een oproep op Facebook om te protesteren tegen de verhuizing van het AZC naar de Gasthuisvelden.

Pagina's