menu

Sportpark

Rijen bij stembus De Nassau voor schaduwverkiezingen

BREDA - Het is bij De Nassau in Breda de dag van de scholierenverkiezingen. Dat betekent dat 703 bovenbouwers hun stem mogen uitbrengen alsof ze daadwerkelijk zouden mogen stemmen voor de Tweede Kamer.

Dronken Bredanaar botst tegen boom

BREDA - Een 29-jarige Bredanaar heeft maandag 6 maart rond 22.45 uur zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij reed, onder invloed van alcohol, tegen een boom aan op de De La Reijweg.

Bredase kamerkandidaten in debat voor stemdebutanten

BREDA - Bredase kamerleden en kandidaat kamerleden gaan donderdag 9 maart met elkaar in debat tijdens het debat ‘De eerste keer’. Het debat is gericht op de jongeren die 15 maart voor de eerste keer hun stem mogen uitbrengen.

Lezing hoogleraar Baarsma: ‘Slechte voeding bedreigt onze economie’

BREDA - Hoogleraar economie Barbara Baarsma geeft donderdagavond 23 februari een academielezing op De Nassau. Ze gaat in op de drie belangrijkste verkiezingsthema’s die het volgend kabinet moet oppakken. Hoe staat Nederland ervoor op economisch gebied?

Abseilend van nieuw Avans gebouw (foto’s)

BREDA - Vijftig medewerkers en studenten ‘zeilden’ maandag net na twaalf uur van het Quadrium aan de Hogeschoollaan. En anders dan de naam doet vermoeden, gaat het hierbij niet om de nieuwe James Bondfilm, maar om het nieuwe onderkomen van Avans.

EU-subsidie voor internationale samenwerking Avans

BREDA - Avans Hogeschool gaat op het gebied van zorg en welzijn een internationale samenwerking aan met 2 Europese hogescholen en 3 universiteiten in Zuid-Afrika. Daarvoor hebben de instellingen een subsidie ontvangen van ruim € 800.000 uit het hogeronderwijsprogramma van de Europese Unie.

Succes bij onderzoek borstkanker in Amphia

BREDA - Na drie jaar onderzoek heeft chirurg in opleiding Maarten Beek mogelijk een methode ontdekt waar de lymfeklieren in de oksel gespaard kunnen worden bij borstkanker.

Pagina's