menu

Sportpark

Europese Unie leent Amphia 100 miljoen voor nieuwbouw

BREDA - De Europese Investeringsbank (EIB) en Amphia hebben donderdag een financieringsovereenkomst getekend. Daarmee leent de Europese Investeringsbank 100 miljoen voor de bouw van het nieuwe Amphia ziekenhuis in Breda.

Avans weer op 1 in Keuzegids HBO

BREDA - Avans Hogeschool is dit jaar volgens studenten opnieuw de beste grote hogeschool van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2018 die deze dinsdag verschijnt.

Van terreurdreiging verdachte Avans-student langer vast

BREDA - De 22-jarige man uit het Brabantse Zevenbergen die vorige week werd aangehouden nadat er informatie over een mogelijke aanslag in Rotterdam was gekomen, blijft nog 14 dagen langer vastzitten.

Nieuwbouw Amphia vordert gestaag (plus timelapse)

BREDA - De nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht vordert gestaag. Vanuit de huidige locatie is de omvang van de bouw goed te zien. In 2019 moet het vernieuwde ziekenhuis gereed zijn.

Einde conflict gemeente en ontwikkelaar over Bishoptower

BREDA - Het moest een hoge woontoren worden bij de kruising Heerbaan/Claudius Prinsenlaan in Breda: de Bishoptower. In 2011 kwam er echter definitief geen bouwvergunning. Vervolgens ontstond er een jarenlange juridische strijd tussen ontwikkelaar Van Eijl en de gemeente Breda.

Rijen bij stembus De Nassau voor schaduwverkiezingen

BREDA - Het is bij De Nassau in Breda de dag van de scholierenverkiezingen. Dat betekent dat 703 bovenbouwers hun stem mogen uitbrengen alsof ze daadwerkelijk zouden mogen stemmen voor de Tweede Kamer.

Pagina's