menu

Belangrijk bericht: BredaVandaag stopt over 6 dagen. Lees hier meer

Princenhage

Generaal Maczek Tulp

‘Veel interesse Polen in Bredase plannen Maczek Memorial’

BREDA - Het Poolse ministerie van Cultureel Erfgoed en de Poolse stad Wroclaw gaan een concrete bijdrage leveren aan de realisatie van een Maczek Memorial. Dat is de verwachting van de gemeente Breda, nadat een bezoek aan Polen.

Bliksem slaat in bij flat aan Vijfhagen

BREDA - Tijdens het korte noodweer dat vrijdagavond over Breda trok, is bij een flatgebouw aan de Vijfhagen de bliksem ingeslagen.

Generaal Maczek Tulp

'Maczek Memorial' komt voor 2019 aan Ettensebaan

BREDA - Het mag geen museum heten, maar de kans dat Breda weer een herdenkingspand krijgt als opvolger van het Maczek Museum is groot. Als het aan B en W ligt, verrijst deze Maczek Memorial bij het Poolse Militaire Ereveld aan de Ettensebaan. 

Na 43 jaar gaat Haga met pensioen

PRINCENHAGE - Na 43 jaar gediend te hebben als verzorgingstehuis in de Bredase wijk Princenhage gaat Haga met pensioen. Het oude gebouw wordt afgebroken en de bewoners verhuizen naar de nieuwbouw een paar honderd meter verderop.

Avans-studenten koppelen kinderen aan verzorgingshuis

PRINCENHAGE - Vereenzaming onder ouderen is een belangrijke maatschappelijke kwestie. Dat concluderen vier studenten van Avans Hogeschool. Daarom hebben zij, in samenwerking met bso Prinsheerlijk V en Thebe Haga, maandagochtend een bezoekje gebracht aan woonzorgcentrum Haga.

Bijna 1500 zonnepanelen op meubelboulevard Princenhage

BREDA - BRES plaatst in juli of augustus zonnepanelen op het dak van de meubelboulevard in Princenhage. Er komen ongeveer 1480 panelen van de Blokker tot aan de McDonalds, wat voor honderd huishoudens groene stroom oplevert.

Maas-Jacobs opnieuw naar tekentafel voor plan Jumbo Haagweg

BREDA - Bouwer en ontwikkelaar Maas-Jacobs gaat een nieuwe opzet maken voor de locatie Haagweg 246, het voormalige Jumbo-terrein. Het college oordeelde dat het vorig jaar ingediende plan voor woningen en appartementen nog niet aan alle stedenbouwkundige eisen voldeed.

Nieuwe loop tussen Haagsemarkt en Grote Markt

BREDA - Breda heeft een nieuwe uitdaging voor hardlopers én wandelaars. Zondag 14 mei staat Princenhage in Beweging op het programma, met een loop tussen de Haagsemarkt en de Grote Markt. De loop viert het feit dat Princenhage 75 jaar een dorp in Breda is.

Pagina's