menu

Nieuws

PvdA, VVD en D66 praten verder over coalitie

foto
Wijnand Nijs
Bas Maes (SP) en Thierry Aartsen (VVD) tijdens een schorsing. Ze waren het niet met elkaar eens tijdens het debat. Daarna was er tijd voor een geintje.
Wijnand Nijs

BREDA - PvdA, D66 en VVD gaan onder leiding van Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen verder praten om tot een nieuwe coalitie te komen. Een motie om de informateur ook aan te stellen als formateur werd door een meerderheid van de raad aangenomen.

Breda 97, VVD, D66, 50Plus en PvdA stemden voor, CDA, GroenLinks en SP tegen.  “Dit is een combinatie die niet onze steun heeft, dus we gaan deze motie niet steunen”, verwoordde Bergkamp het gevoel van zijn partij.

Bas Maes sloot zich daarbij aan. “Wij hadden liever verder verkend, volgens onze motie. Deze gewenste coalitie is niet in de gewenste richting.”

Tijdens de raad werd er door GroenLinks en SP fel gereageerd op deze driepartijencoalitie. Zowel Bas Maes als Peter Bakker stelden nooit een vierpartijenoptie voorgelegd hebben gekregen. “Maar had u niet zelf kunnen bellen of dit kunnen voorstellen”, reageerde Thierry Aartsen (VVD).

(meer volgt)