menu

Nieuws

VVD Breda draagt Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen voor als informateur

foto
Michael Janiec
Joep Taks en Thierry Aartsen tijdens het Breda Media Debat
Bredavandaag logo
Mura Kuijpers

BREDA - De VVD Breda draagt Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen voor om als informateur de mogelijkheden te verkennen voor een nieuw college voor Breda. Wijbenga van Nieuwenhuizen is voorzitter van de Raad van Bestuur bij Woonbron en was korpschef-hoofdcommissaris bij de politie Flevoland.

Thierry Aartsen, fractievoorzitter van de VVD Breda, is blij met Wijbenga van Nieuwenhuizen’s medewerking. "Bert is gepokt en gemazeld in de publieke sector en is een prettige en ijzersterke voorzitter. Wij zochten een informateur die met beide benen op de grond staat en met de poten in de klei staat. Ik ben erg blij dat hij zich in deze fase wil inzetten als informateur voor een nieuw stadsbestuur."


De benoeming van de informateur wordt vrijdag tijdens een overleg tussen alle fractievoorzitters en de Burgemeester bekrachtigd. Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen zal zo spoedig mogelijk het gesprek aan gaan met alle gekozen partijen in de Gemeenteraad van Breda. De voordracht van de informateur is door de VVD Breda besproken met alle partijen en kan op goedkeuring van alle partijen rekenen.
 

De VVD in Breda kwam woensdag als grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen uit de bus. De partij ging van acht naar elf zetels.