menu

Nieuws

Uitlekken besluit NAC-stadion gevolg van lekke vergaderzaal

foto
Michael Janiec
De Riethil, waar de raad tijdelijk vergadert.
Wijnand Nijs

BREDA - Paniek donderdagavond in de tijdelijke raadzaal aan de Riethil: het besluit om het NAC-stadion niet te verkopen lag op straat. De oorzaak? “We vermoeden dat de vergaderzaal niet helemaal afgedicht was”, stelt wethouder Paul de Beer.

Meer dan vervelend, geeft zijn collega Alfred Arbouw aan. “Want de afspraak was dat we eerst de raad zouden inlichten, daarna de betrokkenen. Die moesten het nu uit de media vernemen.” Arbouw moest daarom halsoverkop bellen met onder meer NAC-directeur Justin Goetzee.

De gemeenteraad vergadert sinds 7 december aan de Riethil. Daar zijn drie ruimtes in het kantoor van Atea ingericht als vergaderzaal. Tijdens de eerste vergaderdag bleek het rumoer uit de gang al tot in de zaal te komen. Andersom lijkt dus ook het geval.

Arbouw en De Beer gaan de gang van zaken evalueren met burgemeester Paul Depla, als voorzitter van de gemeenteraad. “De kans is klein dat een nieuwe geheime sessie op dezelfde manier plaatsvindt”, aldus De Beer.

Een onderzoek naar het lek, zoals dat eerder wel eens gebeurde, komt er niet. “Het is niet honderd procent uit te sluiten dat dit niet aan de locatie ligt.”

 

Wijk
Emer