menu

Nieuws

Brandbrief wethouders om traject kindermishandeling

Bredavandaag logo
Yvonne Keulaars

BREDA - Zevenentwintig wethouders uit de regio hebben een brief gestuurd naar het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In deze brief uitten zij hun zorgen over de aanpak van kindermishandeling.

De wethouders vinden dat het onderzoek dat wordt gestart na een melding van kindermishandeling te lang duurt. Betrokken organisaties opereren los van elkaar op gemeentelijk en landelijk niveau, stellen de wethouders. Zij wijzen er op dat iedere instantie moet voldoen aan andere eisen, iets dat de doorloopsnelheid niet ten goede komt.

De Bredase wethouder Jeugd, Patrick van Lunteren, spreekt namens zijn andere collega’s. “In het gunstigste geval duurt een onderzoek naar de situatie van een vermeend mishandeld kind vijf maanden.” De briefschrijvers benadrukken dat een kind dan al die tijd in een onveilige situatie zit te wachten.

De wethouders vragen om een betere samenwerking in het belang van de kinderen. Met deze brief willen ze de aandacht vestigen op dit probleem en hopen ze op verbetering.