menu

Nieuws

Bredase economie in de groei

foto
Aysha van Gorp
Bredavandaag logo
Yvonne Keulaars

BREDA - De Bredase economie trekt aan. Dat blijkt uit onderzoek van Avans Hogeschool, Rabobank Breda en Gemeente Breda dat maandagavond is gepresenteerd in het kader van de Economische Barometer.

Het cijfer van de Economische Barometer Breda is gestegen. Voor 2017 scoort Breda een 6,3 in vergelijking met de 5,9 in 2016. Dit cijfer geeft een indicatie van de economische verwachtingen in Breda. Voor het onderzoek zijn ruim 300 ondernemers ondervraagd over duurzaam ondernemen.

Uit het rapport blijkt dat het aantal banen in Breda  in 2017 toeneemt met 1 procent. Hierbij wordt verwacht dat de werkloosheid geleidelijk gedaald en het aantal vacatures toeneemt, waardoor de beroepsbevolking blijft stijgen.

Ook blijkt dat het consumentenvertrouwen licht is gestegen het afgelopen jaar. De Bredase consument is veelal positief, net als de koopbereidheid.  

Het aanbod van bedrijfsruimten in Breda komt terug op het niveau van voorgaande jaren. De winkelleegstand is dalende, omdat panden weer in gebruik worden genomen in 2017. Voorbeelden zijn de voormalige panden van V&D en De Bijenkorf, waar sinds afgelopen najaar de Zara zit.