menu

Nieuws

SP: ‘Veeg haat van de straat na flyeren Wilders’

foto
My name's Ael/Flickr.com
Straatveger.
Wijnand Nijs

BREDA - De SP gaat na de aangekondigde flyeractie van Geert Wilders aanstaande woensdag de straat op ‘om de haat van de straat te vegen’.

PVV-leider Geert Wilders kondigde afgelopen week aan naar Breda te komen om te flyeren en zoals de SP het zegt ‘om zijn haatdragende verkiezingsboodschap in onze mooie stad te komen verkondigen.’Hij doet dat in de Ginnekenstraat.

De actie roept volgens de lokale afdeling van de SP om een tegengeluid onder de noemer ‘Het Positieve Verhaal van Breda’. De socialisten roepen iedereen op ’s avonds om 19.30 uur naar de kruising Ginnekenstraat en de Houtmarkt in Breda te komen met bezems, dweilen en ander schoonmaakgerij.

Volgens initiatiefnemer René Spiegels is Wilders verantwoordelijk geweest voor de afbraak van de sociale zekerheid in Nederland. “De boosheid en onvrede bij slachtoffers van dit beleid probeert hij nu in te zetten door groepen mensen tegen elkaar op te zetten. Hier willen wij graag een positief tegengeluid tegenover zetten”.

Het tijdstip is bewust gekozen, aldus Spiegels. “We zoeken nadrukkelijk niet de confrontatie op. Wilders heeft het recht om zijn haatdragende boodschap te verkondigen, hoe verachtelijk wij die ook vinden. Hij moet gebruik kunnen maken van het recht op vrije meningsuiting. Dat doen wij immers ook, zodat mensen die door Wilders uitgesloten worden weten dat zij niet alleen staan.”

De SP ondernam eerder al een dergelijke actie nadat Pegida in Breda protesteerde.