menu

Nieuws

Toewijzing woningen Breda verandert niet ondanks wetswijziging

foto
Wijnand Nijs
Wijnand Nijs

BREDA - Breda gaat geen gebruik maken van de mogelijk om urgentieregels voor het toewijzen van sociale huurwoningen aan statushouders aan te passen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Per 1 april mogen gemeenten zelf beslissen of statushouders de hoogste urgentie blijven krijgen voor toewijzing van een woning. Nu is dat nog wettelijk zo geregeld.

In Breda blijven de voorrangsregeling voor statushouders gelden. “Dat is al eerder dit jaar zo met de corporaties overeengekomen”, aldus de woordvoerder. “Om de druk van de woningmarkt af te halen realiseren we het komend halfjaar extra tijdelijke huisvesting in Kesteren (circa 25) en het Koetshuis (46). En we hebben een tweede locatie voor tijdelijke woningen (circa 30) achter de hand indien noodzakelijk.”

Ook zegt de gemeente met de corporaties op zoek te zijn naar efficiëntere inzet van bestaande woningen door bijvoorbeeld woningdelen en kamergewijze verhuur. “Daarnaast is door de Bredase gemeenteraad aangespoord op versnelling van de bouw van goedkope en betaalbare huurwoningen, 1000 in de komende drie jaar.”