menu

Nieuws

Bernie van den Berg vliegt weer uit als raadslid

Wijnand Nijs

BAVEL - Breda'97 raadslid Bernie van den Berg verlaat per 22 december de gemeenteraad. Van den Berg keerde pas eind oktober terug in de raad nadat Dick Vuijk zijn afscheid aankondigde.

Van den Berg gaat voor langere tijd met zijn gezin naar het buitenland voor zijn werk. "En dan ben ik dus geen inwoner meer van Breda", geeft hij aan in een reactie. De oud-wethouder is in het dagelijks leven actief als piloot bij de luchtmacht. Hij neemt deel aan een uitwisselingsprogramma met het Amerikaanse leger. "Ik heb in het verleden als eens uitgesproken zoiets te willen doen, maar toen ging het niet door. Nu wel."

De politicus noemt het een lastig besluit. "Maar dit is een unieke kans, die we ook met het gezin willen nemen. Het is nu of nooit." Van den Berg lichtte deze dinsdag zijn partij- en fractiegenoten in en vervolgens de fractievoorzitters van de andere partijen. "Deze week kijken we binnen de partij wie mijn opvolger wordt." Mogelijk is dat Dick Vuijk, al maakte hij plaats voor Van den Berg om de fractie richting de verkiezingen van 2018 te leiden. 

Van den Berg grapt in Amerika vast de eerste stadsambassade te openen, daarmee refererend aan de plannen rond het verhaal van Breda. "Ik verwacht de nodige Breda-spulletjes mee te krijgen."

In de raadsvergadering van 22 december neemt Van den Berg afscheid. Waarschijnlijk wordt zijn opvolger dan ook aangekondigd.