menu

Nieuws

Pauline Ruijs-Lee stapt uit fractie Breda'97

foto
Peter Visser
Wijnand Nijs

BREDA - Breda'97-raadslid Pauline Ruijs-Lee neemt met onmiddellijke ingang afscheid van de fractie van Breda'97. Dat heeft ze vrijdag bekendgemaakt.

Ze gaat verder als zelfstandig raadslid. "Ik verlaat nu de fractie omdat er onvoldoende samenwerking binnen de fractie is", schrijft ze in een verklaring. "De manier waarop ik het raadslidmaatschap wil invullen komt niet overeen met hetgeen de fractie voor ogen heeft. Met veel plezier en veel respect heb ik inmiddels geruime tijd naast Dick Vuijk, fractievoorzitter, gezeten en ik heb kunnen leren en profiteren van zijn kennis, en van de kennis van overige fractieleden. Er is zeker nog meer te leren, maar in de praktijk staan onze verschillen in inzicht daaraan steeds vaker in de weg."

Ze gaat volgens haar verklaring verder zoals ze al deed: "Mijn leidraad daarbij was vanaf het begin, zoals dat ook geldt voor de partij Breda'97, dat we ons telkens weer afvragen : 'is het voorliggende plan goed voor Breda en is er in het plan sprake van de menselijke maat die bij Breda past?'"

Ruijs-Lee heeft eveneens het lidmaatschap van de partij opgezegd.