menu

Nieuws

D66: Breda moet gesprek aangaan met NS over slechte prestaties Intercity Direct

foto
Wijnand Nijs
De Intercity Direct rijdt te vaak niet, vindt D66.
Wijnand Nijs

BREDA - De terugkerende uitval van de Intercity Direct baart de raadsfractie van D66 in Breda zorgen. De democraten zouden graag zien dat het college in gesprek gaat met vervoerder NS en het ministerie over de kwaliteit van de dienstverlening.

Dat schrijft Reginald Kluijtmans van de partij in een brief met raadsvragen aan het Bredase college. Kluijtmans constateert dat de Intercity Direct ondermaats presteert. “De trein valt vaak uit en is bovengemiddeld vaak vertraagd”, schrijft hij, refererend aan cijfers van Treinreizigers.nl. Volgens die reizigerssite komen 1 op de 10 treinen niet aan en heeft bijna een kwart een vertraging van drie minuten of meer.

“D66 maakt zich grote zorgen over deze cijfers, zeker ook omdat we uitkijken naar de voltooiing van de HSL-aansluiting naar Antwerpen hopelijk later dit jaar”, stelt het raadslid. De trein haalt de norm van 0,5% niet, aldus Kluijtmans.

Het raadslid stelt dat de Bredase economie, het toerisme en de positie als logistieke hotspot van bereikbaarheid afhankelijk is. “In de wetenschap dat de reizigersaantallen op deze lijn sterk toegenomen zijn, is D66 van mening dat Breda de kwaliteit van deze verbinding hoog in het vaandel mag hebben staan.”