menu

Nieuws

Campagnekoorts: Akinci fietst tegen auto en bus

Niet op de e-fiets, maar op een gewone, gaat Akinci de strijd aan met bus en auto.
Wijnand Nijs

HAAGSE BEEMDEN - 19 maart kiest Breda een nieuwe gemeenteraad. Tot die tijd gaan de lokale politici met elkaar verbaal de strijd aan in debatten én proberen ze de Bredanaars op alle mogelijk manier te overtuigen van hun standpunten. Campagnekoorts: GroenLinks fietst tegen bus en auto.

Het is de klassieke strijd tussen auto, openbaar vervoer en de fiets. Wat is het snelste vervoersmiddel in de stad? Die strijd gaan de kandidaten van GroenLinks zaterdag met elkaar aan. Om 11.30 uur vertrekken drie partijleden vanuit de binnenstad naar winkelcentrum Heksenwiel, via winkelcentrum Hoge Vucht terug naar de Grote Markt.

GroenLinks Breda wil met deze actie kijken hoe makkelijk het is om in Breda van A naar B te komen en waar je dan tegenaan loopt. Selçuk Akinci, lijsttrekker gaat op de fiets. Kandidaatsraadslid Marike de Nobel gaat met een deelauto en Merijn Scheifes en Melanie Bartels met het openbaar vervoer.

Overtuigd fietser Selçuk Akinci weet zich vooraf al zeker van de winst: “Fietsen is gezond, goedkoop en milieuvriendelijk. En zaterdag wil ik bewijzen dat de fiets ook het snelste is.”