menu

Nieuws

Groen(tjes) Links presenteert kandidatenlijst 2014

Veel nieuwkomers op de lijst van GroenLinks.
Bredavandaag logo
Henriette van der Meer

BREDA - Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 in het vooruitzicht, heeft GroenLinks een nieuwe kandidatenlijst vastgesteld. Selcuk Akinci blijft lijsttrekker, maar fractievoorzitter Piet Hein Scheltens neemt na 20 jaar raadslidmaatschap afscheid van de fractie. GroenLinks verwelkomt verder veel nieuwkomers op de lijst.

GroenLinks heeft een woelig jaar achter de rug: na het onverwachte overlijden van fractievoorzitter Adel Koger nam Piet Hein Scheltens noodgedwongen het stokje over. Nu ook hij de partij gaat verlaten zal de toekomstige fractie er heel anders uit gaan zien. Lijsttrekker Akinci heeft er alle vertrouwen in: ”Ik ben trots en blij met deze kandidatenlijst. Het is een sterk en gevarieerd team waarmee we Breda echt groener en socialer gaan maken."

In de top vijf staan nu na Akinci: Merijn Scheifes, die freelance mediamaker en buurtcoördinator in de gemeente Oosterhout is, op plaats drie onderwijskundige Monica Tecklenburg, die tevens werkzaam is bij een kenniscentrum voor bedrijfsleven-beroepsonderwijs, op vier Jos Koniuszek, ecoloog, en op plaats vijf casemanager ziekteverzuim Marike de Nobel.

De complete lijst ziet er als volgt uit:

1. Selçuk Akinci
2. Merijn Scheifes
3. Monica Tecklenburg
4. Jos Koniuszek
5. Marike de Nobel
6. Wil Luiijf
7. Melanie Bartels
8. Marcel Rensen
9. Yolanda Verhoeven
10. Marcel Brans
11. Ronald Krowinkel
12. Peter Bakker
13. Brechje Scheifes
14. Jetze van der Ham
15. Joost van den Berk
16. Vera Wouters
17. Ad Bijma
18. Bets Schaerlaeckens
19. Martijn Claassen
20. Wieke Bonthuis
21. Kathinka Minzinga
22. Sietzke Schokker