menu

Nieuws

Snelheids-sensor moet hardrijders Nassaustraat afremmen

Foto Erik Eggens
Bredavandaag logo
Anne Kooman

BREDA - Leefbaar Breda heeft klachten binnengekregen over bestuurders die veel te hard rijden op de Nassaustraat. Daarom stelt de partij een artikel 41-vraag aan het college, zodat er wordt nagedacht over het plaatsen van een snelheids-sensor met smiley-scherm in deze straat.

De bewoners hebben naar eigen zeggen last van gevaarlijke situaties bij oversteken, geluidsoverlast en trillingen in hun huizen als een vrachtwagen te hard voorbij rijdt. Leefbaarfractie-voorzitter John Stubenitsky hoopt dat door de komst van zo’n sensor en een eventuele extra flitspaal de overlast voor de buurtbewoners minder wordt.

De bewoners hebben zelf al om een flitspaal gevraagd bij justitie en de gemeente, maar hier werd geen gehoor aan gegeven. Zo’n paal zou hen alleen maar meer hinder opleveren in de vorm van lichteffecten, zo begreep Stubenitsky. Hij zegt dat de mensen hem hebben verteld dit nog liever te hebben dan de overlast die ze nu beleven.

Volgens hem kan een snelheids-sensor met smiley-scherm erg corrigerend werken. Ook geeft hij aan dat een eventuele extra flitspaal zich eenvoudig terug kan verdienen.