menu

Nieuws

D66: ‘Zorgen over sanering en veiligheid Molenkwartier’

fotoJorgen Janssens
Serge Mouthaan

BRABANTPARK – D66 uit zijn zorgen over de voortgang van bodemsanering en de veiligheid op en rond het terrein van het Molenkwartier. De partij wil graag van het college weten wat de juridische mogelijkheden zijn om de eigenaar te dwingen in te grijpen.

Het Molenkwartier is al jaren onderwerp van discussie omdat de geplande ontwikkeling van nieuwbouw op het terrein niet van de grond komt. Verder is de grond is verontreinigd en de sloop van oude bebouwing is nooit voltooid .

Het stadsbestuur maakte eerder bekend weinig te kunnen ondernemen tegen eigenaar Ewoud Peerbolte van CB-NL Development bv uit Amsterdam die geen thuis geeft. D66 wijst nu op een beschikking uit 2009 die onherroepelijk is geworden. Daarin zou sprake zijn van een ernstige verontreiniging en de opdracht met spoed te saneren.

‘Op 20 april 2012 blijkt dat de werkzaamheden voor de sanering nog niet zijn opgestart. D66 Breda vraagt uw college graag opheldering op de wijze waarop uw college de publiekrechtelijke rol heeft vormgegeven’, aldus fractievoorzitter Paul de Beer die precies wil weten wat het stadsbestuur heeft ondernomen om sloop en bodemsanering af te dwingen.