menu

Nieuws

McDonald's centrum Breda niet blij met gemeente

Foto Serge Mouthaan
Bredavandaag logo
Wouter Hinssen

CENTRUM – De McDonald’s aan de Karnemelkstraat wil stappen gaan ondernemen tegen de gemeente om een ruimere openingstijd af te dwingen. Wettelijk gezien moet het filiaal, sinds juli 2009, om 02.00 uur haar deuren sluiten. Het fastfood restaurant blijft echter in de weekenden al jaren tot 04.00 uur geopend.

Afgelopen donderdag tijdens de commissievergadering Bestuur bleek dat broodjeszaak Amon, die in een vergelijkbare situatie verkeert, kon rekenen op brede steun van de gemeenteraad om langer open te blijven dan nu is toegestaan.

Amon ligt net als de McDonald’s, nét buiten het officieel aangemerkte uitgaansgebied. “Dit restaurant sluit al ruim tien jaar haar deuren rond 04.00 uur op uitgaansavonden. We hebben nog nooit problemen of iets dergelijks gehad”, aldus Ab Troost, eigenaar van de McDonald’s.

In de commissievergadering werd verder duidelijk dat de McDonald’s niet hoeft te rekenen op toestemming om de ruimere openingstijden te hanteren. “Dit is gewoon meten met twee maten. Als Amon langer open mag blijven, dan mogen wij dat ook”, reageert Troost.

De ondernemer wijst op het economisch belang voor de gemeente om de McDonald’s tot 04.00 uur open te houden. “Ik heb hier ’s nachts vijftien mensen lopen. Die twee uur die we langer open zijn, zijn toch weer dertig arbeidsuren extra. Dat moet ook niet onderschat worden.”

Inmiddels heeft Troost een advocaat in de armen genomen om de mogelijkheden te bekijken. “Ik wil zeker stappen gaan ondernemen. Het hoeft niet allemaal op een boze toon te gaan, maar ik wil gewoon dat de raad er in alle redelijkheid naar kijkt.”

De besluiten en de voorstellen van de commissievergadering staan overigens nog niet honderd procent vast. De gemeenteraad wil eerst een evaluatie van het sluitingstijden beleid afwachten, voordat er een definitief besluit wordt genomen.