menu

Nieuws

Trots wil inzet YouTube tegen criminaliteit

Ramkraak bij de mediamarkt. beeld Youtube
Bredavandaag logo
redactie

BREDA – Trots op Nederland Breda wil dat Breda bekijkt hoe nieuwe media als Youtube en Twitter kunnen bijdragen in de strijd tegen criminaliteit. Dat stelt de fractie in vragen aan het college.

Volgens de fractie zou burgemeester Van der Velden in het driehoeksoverleg moeten pleiten voor een YouTubekanaal voor de politie Midden- en West-Brabant.

Trots refereert aan het succes dat in Groningen geboekt zou worden met onder meer een YouTube-kanaal van de politie. Daarop zijn filmpjes te zien van overvallen en winkeldieven. Volgens Trots op Nederland wordt door de inzet van dit medium de helft meer zaken opgelost. De inzet van YouTube, maar ook van Twitter, is volgens de fractie een belangrijk nieuw wapen om de pakkans te vergroten.

Tim Jené vraagt namens de fractie of het college of het op de hoogte is van het succes in Groningen en of het de mening deelt dat inzet kan bijdragen aan het opsporen van criminelen. Ook wil Trots dat Breda bekijkt of het systeem van safecity in Breda ingevoerd kan worden.