menu

Nieuws

Geen vergunning Dancepark, VVD verbaasd

Terrein waar Dancepark moet plaatsvinden. archieffoto Jorgen Janssens
Erik Eggens

HAAGSE BEEMDEN – De Bredase VVD-fractie is verbaasd dat het dansfeest Dancepark geen vergunning krijgt door te weinig politiecapaciteit. Volgens raadslid Boaz Adank heeft het stadsbestuur inmiddels besloten dat het feest geen vergunning krijgt.

Ook de gemeente bevestigt dat het dansfeest niet doorgaat. Organisator Arno van de Star nog wel een zienswijze indienen bij B & W, maar Adank denk dat ‘dat niet veel aan het besluit zal veranderen’. De partij heeft ‘met grote verbazing’ vernomen dat politiecapaciteit daar de boosdoener van is.

Een dag na het feest, dat bij de Asterdplas had moeten plaatsvinden, vindt de risicowedstrijd NAC – Feyenoord plaats. “De dag voor aanvang van de wedstrijd zijn er al agenten nodig”, zei een gemeentewoordvoerster vorige week. “Daardoor is er te weinig politiecapaciteit.”

De liberalen vinden het vreemd dat Dancepark en de voetbalwedstrijd niet in één weekend zouden kunnen vallen. “Zijn er alternatieven geboden voor de organisatoren van het dansevenement?” vraagt de partij aan burgemeester en wethouders. Ook vreest de VVD dat door hetzelfde probleem meer evenementen niet zouden kunnen doorgaan.

Ook de afweging iets als risico te bestempelen gebeurt volgens Adank door een verkeerde instantie, namelijk de politie. “Als de risico’s te hoog worden ingeschat en de politie zegt op voorhand geen capaciteit hebben is de keuze is dan door de politie al gemaakt. ” Adank vindt die ontwikkeling niet goed. “Dat moet gebeuren door het college en niet door de politie alleen.”

De organisator is vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie. Vorige week zei hij dat hij met een groot financieel gat opgescheept zou zitten als Dancepark niet door zou mogen gaan.