menu

Nieuws

Zonnepanelen en led-verlichting voor Breda

foto Flickr
Serge Mouthaan

CENTRUM – De Bredase overheidsgebouwen worden voorzien van Zonnepanelen en de sportverenigingen krijgen led-verlichting. Daarmee ging de gemeenteraad donderdag akkoord.

D66 was gisteren het meest succesvol met het indienen van vier amendementen, waarvan het college van burgemeester en wethouders er drie overnamen. Het waren niet de meeste uitgesproken onderwerpen, maar de raad aanvaardde ze.

Zo kregen de democraten het voor elkaar dat de sportverenigingen straks voorzien zijn van led-verlichting en dat op alle overheidsgebouwen zonnepanelen worden geplaatst.

Het derde aangenomen amendement, over de kwaliteitsverbetering van de bibliotheek, was niets nieuws onder de zon. Althans, volgens verantwoordelijk wethouder Wilbert Willems. “Dat staat al zo in het coalitieakkoord”, aldus de wethouder.

Het voorstel van D66 dat het niet haalde betrof het structureel maken van incidentele subsidies voor landelijke erkende culturele instellingen, zoals poppentheater Muzipo en dansgezelschap De Stilte. Willems zag daar helemaal niks in. “Ik wil geen uitzondering maken voor die instellingen die het al goed hebben” reageerde Willems.