menu

Nieuws

Dijkhoff in schijnwerper richting Tweede Kamer

foto Erik Eggens
Serge Mouthaan

BREDA – VVD fractievoorzitter Klaas Dijkhoff staat richting de Tweede Kamerverkiezingen behoorlijk in de schijnwerpers. De Bredanaar doet mee met het NOS-programma Bestemming Binnenhof, waarin jongere kandidaten voor de Tweede Kamer gevolgd worden.

Woensdagavond was de eerste verschijning van Dijkhoff en kennismaking met de andere politici tijdens de uitzending van NOS Headlines. De fractievoorzitter van de VVD in Breda is tot en met 9 juni te volgen via het Journaal, Radio 3FM en dus NOS Headlines.

“Van elke partij hebben ze iemand gekozen van onder de dertig jaar en die op de hoogst verkiesbare plaats staat. Ik sta op plek 27 binnen de VVD en was daarmee meteen een kandidaat voor Bestemming Binnenhof”, aldus Dijkhoff.

De jonge Bredase (29) politicus is blij met de extra aandacht, maar vindt het een bijkomstigheid. “Het is een serieuze bezigheid. We gaan met elkaar in debat en proberen jongeren te vertegenwoordigen. We zullen naast de televisie ook regelmatig op de radio te beluisteren zijn. En ze komen een keer in Breda filmen, wanneer ik op campagne ga.”

Dijkhoff benadrukt, mocht een Tweede Kamerzetel behaald worden, dat hij gewoon in Breda blijft. “Dat is wel de bedoeling. We hebben daar binnen de partij over gesproken, want ik wil het liefst de twee taken combineren. Dat is ook geen probleem.”