menu

Politiek

SP en GroenLinks over formatie: ‘Geen kans gekregen’

BREDA - SP en GroenLinks vinden dat er onvoldoende getracht is een vierpartijencoalitie samen te stellen. Dat maakten de twee fracties donderdagavond duidelijk tijdens de raadsvergadering waarin het rapport van informateur Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen werd besproken.

PvdA, VVD en D66 praten verder over coalitie

BREDA - PvdA, D66 en VVD gaan onder leiding van Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen verder praten om tot een nieuwe coalitie te komen. Een motie om de informateur ook aan te stellen als formateur werd door een meerderheid van de raad aangenomen.

Arjen van Drunen (24) nieuwe fractievoorzitter PvdA Breda

BREDA - De 24-jarige Arjen van Drunen is gekozen als nieuwe fractievoorzitter van de PvdA. Hij volgt Henk van der Velde op, die bij de gemeenteraadsverkiezingen geen kandidaat meer was voor een nieuwe termijn als raadslid. Zittend-raadslid Rob Sips (46) is gekozen als vice-fractievoorzitter.

GroenLinks verbaasd over voorgesteld college

BREDA – GroenLinks voelt zich gepasseerd bij de vorming van een nieuw college in Breda. Dat laat fractievoorzitter Peter Bakker weten. Volgens hem doet de uitkomst van het informatieproces geen recht aan de uitslag, waarbij GroenLinks van drie naar vijf zetels ging.

Breda mogelijk gastheer klimaattop Zuid-Nederland

BREDA - Breda heeft zich kandidaat gesteld voor een klimaattop voor Zuid-Nederland op 4 juni. Die dag willen overheden uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg vastleggen welke maatregelen zijn gaan nemen om te zorgen dat er minder gas wordt verbruikt en meer duurzame energie.

‘Drie wethouders VVD in nieuw college Breda’

ACHTERGROND - VVD, D66 en PvdA lijken elkaar gevonden te hebben in de vorming van een nieuw college. Dat lijkt ook een keuze voor een coalitie waarbij de VVD de verkiezingswinst optimaal kan uitnutten.

Woningcorporaties: aandacht voor grond, duurzaamheid en armoede

BREDA - De Bredase woningcorporaties slaan de handen ineen met een brief aan informateur Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen. In een open brief geven Alwel, Laurentius en WonenBreburg aan wat de verwachtingen en het ‘huiswerk’ zijn omtrent het woningbeleid voor het nieuwe college.

Pagina's