menu

Politiek

SP en BOB: 'Vrijgave openingstijden onacceptabel, eerst referendum'

BREDA - Voordat er een besluit komt over een vrijgave van openingstijden, willen de SP en ondernemerspartij BOB eerst een referendum. Inwoners en zelfstandige winkeliers hebben tot op heden te weinig invloed op het verregaande besluit, stellen de partijen.

Breda neemt het toerisme wel even over van Amsterdam

BREDA - Als het aan de D66 ligt wordt er geen belastinggeld meer uitgegeven aan de promotie van Amsterdam om op die manier toeristen aan te trekken. De Parel van het Zuiden is het alternatief volgens de Bredase wethouder Boaz Adank.

Peter Vissers lijsttrekker Breda'97

BREDA - Raadslid Peter Vissers is door de leden van Breda’97 verkozen tot lijsttrekker voor de partij in de aanloop naar de raadsverkiezingen van maart 2018. De algemene ledenvergadering van Breda'97 stelde tevens de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vast.

Nieuwe politieke beweging in Breda: Volmondig Ja

BREDA -  Gemeenteraadsleden Els Groeneweg en Peter Elbertse gaan onder de naam Volmondig Ja de verkiezingen in. De nieuwe partij - beweging - streeft naar een nieuwe open bestuursstijl in Breda.

Breda plant 'unieke wijk aan het water' aan rand Belcrum

BELCRUM - De Belcrum moet aan de kant van de Mark de komende vijftien jaar groeien met zo'n duizend woningen. Dat blijkt uit de visie die de gemeente heeft opgesteld voor het gebied. De bouw van de eerste woningen in een deel van het gebied moet al in 2019 starten.

Deze week duidelijkheid over verkoop NAC-stadion

BREDA - Deze week moet er meer duidelijkheid zijn over de toekomst van het NAC-stadion. Wethouder Alfred Arbouw praat de gemeenteraad donderdagavond bij in een geheime sessie.

Onder voorwaarden extra geld voor verbouwing Mezz

BREDA - De Bredase gemeenteraad is met frisse tegenzin bereid 4,5 ton extra beschikbaar te stellen voor de noodzakelijke verbouwing van Mezz.  “We moeten de weeffouten uit het verleden herstellen”, stelde Peter Bakker (GroenLinks), initiatiefnemer van de besproken bespreeknotitie.

Pagina's