menu

Nieuws

Dronken bestuurder witte bus ramt auto's

foto
Guido van der Kroef
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - Een agent heeft een laveloze man (35) aangehouden die met zijn busje geparkeerd stond op de Emerparklaan. De bus was eerder die avond tegen geparkeerde auto’s gereden.

Na een melding over een busje dat tegen het verkeer reed en geparkeerde auto’s beschadigde aan de Arenberglaan keken agenten iets na middernacht van zondag 9 op maandag 10 juli uit naar de bus. "Even later kwam er van een hondenbezitster ook een melding dat een man met bestelbus abrupt stopte op de kruising met de Mastenbroek en haar hond wilde stelen", aldus de politie maandagmiddag. "Dit was niet gelukt."

Een van de agenten zag rond 02.00 een witte bus staan met alarmlichten aan. De bus voldeed aan de beschrijving van de auto die betrokken was bij beide meldingen. Op de bijrijdersstoel lag een man die niet wakker te krijgen was. Daarom opende de agent de deur van de bus. De man was onder invloed en werd eerst door ambulancebroeders bekeken. Hij werkte tegen en werd daarom geboeid en naar het politiebureau gebracht.

De bus is in beslag genomen. De politie is een onderzoek gestart.