menu

Nieuws

Spectaculaire luchtfoto's van brand Polyvlok

foto
Gabor Heeres/SQ Vision
De brand heeft het pand volledig verwoest.
Wijnand Nijs

EMER- Op een serie spectaculaire luchtfoto's is te zien dat het pand van Polyvlok aan de Mijkenbroek in Breda volledig is verwoest. De beelden, gemaakt met een drone, laten zien dat het pand van voor tot achter in vlammen is opgegaan.

Daarnaast is duidelijk te zien dat het belendende pand weliswaar niet in de brand is gevlogen, maar wel degelijk flinke schade heeft aan de zijgevel. Daarvan is over een tiental meters de verf afgebladderd. Of er in het pand, dat gebruikt wordt door de gemeente, ook schade is ontstaan door rook en of warmte is niet duidelijk.

De brand ontstond woensdagmorgen even na elf uur. De brandweer rukte direct met groot materieel uit. Met meer dan vijftig man werd de brand bestreden. Even na 15.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Volgens de Veiligheidsregio gaat het nablussen nog zeker uren duren.  

Ook vanaf de grond is duidelijk te zien dat er van het bedrijf niks meer over is. De stalen balken die de productieruimte droegen hangen verbogen in de lucht, die nog volhangt met brandgeur. 

Wijk
Emer