menu

Nieuws

Brand Polyvlok onder controle; brand meester; nog uren nablussen (foto’s en video)

foto
Carl Mureau
De brand trok veel bekijks.
Wijnand Nijs

EMER - De grote uitslaande brand aan de Mijkenbroek bij Polyvlok is onder controle. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Het sein brand meester werd rond 15.00 uur gegeven. Het nablussen duurt nog uren.

De brand brak woensdagmorgen iets na elf uur uit bij het bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren en ontwikkelen van binnenkussens voor de meubelindustrie. Daarbij gebruikt het vlokken van onder andere schuimrubber en polyester.

Vanwege de rookontwikkeling stuurde de Veiligheidsregio twee keer een NL-Alert met daarin het advies om ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven. De rook die in de omliggende wijken neerkwam bleek niet schadelijk. “We hebben geen overmatige concentraties schadelijke stoffen aantroffen”, aldus de woordvoerder. “Maar het is altijd gevaarlijk om in dikke rook te verblijven, vandaar het advies.” Eventuele neergeslagen roetdeeltjes kunnen met water worden weggespoeld, meldt de Veiligheidsregio in een derde NL-Alert om 14.45 uur.

De brandweer was met groot materiaal aanwezig. Zo’n vijftig brandweerlieden bestreden de brand. Daarvoor gebruikten ze onder meer drie watertransportvoertuigen, vier tankwagens en twee hoogwerkers. De politie zette de omgeving af.

Met deze inzet kon de brandweer overslaan van de brand naar het naastgelegen pand voorkomen.

Wijk
Emer