menu

Nieuws

17-jarige jongens ziekenhuis in geslagen, drie aanhoudingen

Bredavandaag logo
redactie

BREDA - Twee 17-jarige jongens uit Etten-Leur zijn in de nacht van zaterdag op zondag fors mishandeld op de Nieuwstraat. Ze werden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Mede dankzij cameratoezicht kon de politie drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Een getuige vertelde dat zij met vrienden rond 03.00 uur de Nieuwstraat in liep. Op de hoek van de straat stonden drie jongemannen die naar hen schreeuwden en kennelijk ruzie zochten. Twee van haar vrienden werden door het groepje zonder enige aanleiding in het gezicht geslagen. Een van hen viel op de grond en werd tegen zijn hoofd geschopt.  De slachtoffers  werden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, één van hen heeft vermoedelijk zijn neus gebroken, de ander heeft een hersenschudding opgelopen.  

De daders waren volgens getuigen gevlucht in de richting van de Tolbrugstraat.   Er werden daar mede dankzij cameratoezicht twee arrestaties verricht. De derde verdachte werd op de Nijverheidssingel aangehouden.  Het gaat om een 19-jarige man uit Bavel  en twee Bredanaars (18 en 22 jaar). 

In totaal werden tijdens een drukke horecadienst door de politie twaalf aanhoudingen verricht. Daarbij ging het om het verstoren van de openbare orde (6), mishandeling (1), vernieling(1) en fietsdiefstal (1).