menu

Nieuws

Politie zoekt camerabeelden explosie handgranaat Elzenbroek

foto
Perry Roovers /SQ Vision
Wijnand Nijs

HAAGSE BEEMDEN - De politie is op zoek naar camerabeelden en getuigen van de explosie bij een woning aan de Elzenbroek in de Haagse Beemden. Daar werd maandagmorgen rond 03.30 uur een explosief in een tuin van een woning gegooid. Diverse auto’s en woningen raakten beschadigd. Er raakte niemand gewond.

Maandag werd na de explosie, waarvan het vermoeden bestaat dat het om een handgranaat gaat, de straat  afgezet in verband met een groot politieonderzoek wat opgestart werd. De recherche sprak met de bewoners van het pand dat het meeste schade had en waar delen van het projectiel van in de tuin werden aangetroffen.

De 26-jarige man en zijn 26-jarige jarige vriendin en hun twee jonge kinderen huren de woning sinds een jaar. Ze hebben volgens de politie geen idee wie het op hen gemunt zou kunnen hebben.  

De politie heeft maandag een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. "Dit heeft wel informatie opgeleverd maar nog geen concrete tips over de daders en bijvoorbeeld de eventuele vluchtauto."

De politie zoekt  informatie over eerdere verdachte situaties in de wijk en camerabeelden in de omgeving van de Elzenbroek.