menu

Nieuws

Overval New York Pizza Heksenwaag bij Bureau Brabant

foto
Guido van der Kroef
Bredavandaag logo
Yvonne Keulaars

BREDA - De overval op New York Pizza aan de Heksenwaag in Breda van afgelopen jaar is maandag te zien bij Bureau Brabant.

Op vrijdagavond 2 december 2016 wordt de New York Pizza aan de Heksenwaag vlak voor sluitingstijd overvallen. Een jongen betreedt de zaak en bedreigt de medewerkers met een mes. De dader heeft een klein geldbedrag buitgemaakt. Het zou gaan om een blanke man met een bivakmuts, joggingbroek en een blauwe rugtas.

Naar aanleiding van de overvallen hebben New York Pizza Breda en Domino’s Pizza Breda al besloten maatregelen te nemen. Zo hebben de bedrijfsleiders en franchisenemers een WhatsApp groep aangemaakt waarin zij elkaar waarschuwen voor verdachte situaties. Ook zijn de bezorgscooters voorzien van overvalknoppen en worden bezorgers mogelijk uitgerust met bodycams.

Tijdens de uitzending wordt een reconstructie laten zien van de overval. Bureau Brabant begint om 18.15 uur. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald.

Dinsdagavond is er bij Opsporing Verzocht aandacht voor twee andere incidenten uit Breda. Op vrijdagochtend 2 september 2016 is op een school aan de Terheijdenseweg duizenden euro's aan computer- en camera apparatuur gestolen. De tweede zaak gaat over een wisseltruc bij een juwelier aan de Haagdijk op donderdag 30 juni 2016. Twee dames weten door middel van een smoes en wisseltruc voor duizenden euro's aan sieraden mee te nemen.