menu

Nieuws

Verdachte explosieven Esserstraat: ‘Ik ben slachtoffer van mijn beste vrienden’

foto
Perry Roovers /SQ Vision
De aanhouding van de man.
Bredavandaag logo
Amber Kuijs

BREDA - De man die ervan verdacht wordt zichzelf op te hebben willen blazen met explosieven aan de Esserstraat zegt in een facebookfilmpje dat hij opgelicht is door zijn beste vrienden.

De 49-jarige J.H. plaatste dinsdagmiddag een filmpje op zijn facebook waarin hij vier minuten lang een pleidooi houdt. “Ik ben slachtoffer van mijn beste vrienden omdat die misbruik hebben gemaakt van mij en van mijn zoon.”

J.H. zegt dat zijn beste vrienden zijn ergste vijanden zijn geworden. “Ze willen alles, ze willen niet delen, niks teruggeven. Ze willen bij hun ‘kringetje’ mij en mijn zoon voor schut zetten.”

“Ze hebben echt mijn leven kapot gemaakt”, vertelt de man, die dinsdag rond 12.15 uur werd aangehouden. “Ze hebben misbruik gemaakt van mijn ellende. Dat is gevaarlijk. Dat geld, dat maakt niet uit maar mijn gevoel is meer dan geld.”

In het filmpje lijkt hij duidelijk te maken waar het conflict vandaan komt. “Er zit ongeveer €500.000 in van mij, met de winst erbij misschien €800.000”, vertelt hij. “Ik heb informatie binnen gekregen meneer, dat je mij dood wil laten schieten. Moet je doen. Ik ben boos, heel boos.”

Later is nog een filmpje op Facebook verschenen waarin hij meerdere telefoongesprekken laat horen. De telefoongesprekken zijn met de mensen die hij in het eerdere filmpje bij naam en toenaam noemt en met wie hij kennelijk een conflict heeft. Het is onduidelijk hoe de filmpjes online zijn verschenen. H. was op dat moment al aangehouden.