menu

Nieuws

Na hectische dag is rust Esserstraat weer terug

foto
Perry Roovers / SQ Vision
EOD'ers maken zich op voor onderzoek.
Bredavandaag logo
redactie

PRINCENHAGE - De politie heeft dinsdag lange tijd de Esserstraat in Princenhage afgesloten en uit voorzorg de woningen in de straat ontruimd. In de loop van de middag werd duidelijk dat in een auto bij het bedrijf explosief materiaal zit. Kort voor 13.00 uur werd al een 49-jarige Bredanaar aangehouden en afgevoerd.

De politie meldde om 15.30 uur uur dat deze persoon zichzelf mogelijk iets aan wilde doen. Het zou gaan om een zakelijk geschil. De aangehouden persoon maakt via Facebook melding van bedreiging. "Ik moet nu omkijken, dat ze mij niet doodschieten als ik mijn hond uitlaat." Hij geeft aan dat hij zich misbruikt voelt, richt hij zich tot zijn bedreigers."Jullie hebben misbruik gemaakt van mijn ellende."

De politie was met meerdere eenheden ter plaatse, verschillende panden werden ontruimd. In de Gielis Beijsstraat zijn commandoposten ingericht. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) was sinds half drie bezig. Het zou gaan om een auto dat bij het bedrijf is geparkeerd. In de auto zijn een granaat en vuurwerk gevonden. De specialisten van de EOD hebben het explosief materiaal uit de auto gehaald. Voor het onderzoek werd een robot ingezet. Het wordt nader onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Om 14.15 tweette de politie dat ook de kruising met de Haagweg ontruimd werd. De bewoners werden opgevangen bij Don Qui John, Haagse Markt.

De politie zette eerder al even na 13.15 uur de straat af met zwarte schermen. Ook kwam de politiehelikopter ter plaatse en kreeg de politie assistentie van verschillende eenheden van ambulance en brandweer. De politiehelikopter wordt ingezet om vanuit de lucht met videobeelden ondersteuning te bieden aan de politie op straat, laat de politie weten.

Meer foto's

In de auto zijn een granaat en vuurwerk aangetroffen, dat meldt de politie. De granaat is door de Explosieve Opruimingsdienst Defensie ontmanteld. Het vuurwerk wordt naar een nog onbekende plek vervoerd om daar door de NFI bekeken te worden en tot ontploffing te worden gebracht. Alle bewoners die hun huis moesten verlaten mogen snel weer terug.

Wijk
Heuvel