menu

Nieuws

Drie vrouwen aangehouden in verduisterde auto

foto
Kim Kuijpers
Bredavandaag logo
Amber Kuijs

BREDA - Drie vrouwelijke inzittenden van een verduisterde auto zijn in de nacht van zondag op maandag rond 00.15 uur op de Backer en Ruebweg aangehouden op verdenking van heling. Het voertuig is in beslag genomen.

Het gaat om een 22-jarige vrouw uit Delft en twee vrouwen uit Veenendaal (26 en 31 jaar). Een politieman stond afgelopen nacht met een onopvallende auto met daarin Automatic Number Plate Registration camera’s op de A16 ter hoogte van Hazeldonk. Daarmee controleerde hij het inkomende verkeer. Toen de Honda Insight waar de drie vrouwen in reden voorbij kwam, kreeg de politieman een zogenaamde ‘hit’ dat de auto verduisterd zou zijn.

De auto is eigendom van een verhuurbedrijf in Nijmegen. Op 29 november 2016 heeft de eigenaar aangifte gedaan tegen verduistering nadat een man op 13 oktober de auto huurde en niet meer terugbracht.

De agent heeft zijn bevindingen doorgegeven aan de Meldkamer waarna hij de bestuurder van de auto een volgteken gaf. Op de Backer en Ruebweg is deze met collega’s staande gehouden. Vervolgens zijn de drie inzittenden op verdenking van heling aangehouden.