menu

Nieuws

Meerdere hennepkwekerijen in Breda geruimd

Tessa Gorissen

BREDA - De politie heeft op twee locaties in Breda hennep geruimd. Deze kwekerijen veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en zijn vaak in relatie met georganiseerde misdaad, meldt de politie op haar site.

In een appartement aan de Terheijdensestraat waren twee kamers ingericht om hennep te kweken. In totaal stonden er 265 planten. Er stond niemand op dit adres als bewoner ingeschreven.

Op basis van een tip bracht de politie ook een bezoek aan een huurhuis in de Mr. Stormstraat. Op zolder werd een hennepstekkerij gevonden met 60 moederplanten. Aan wondjes op de planten te zien waren ze al diverse keren gestekt. Bij deze woning werd de 39-jarige bewoner aangehouden.

Tijdens dezelfde actie werden in Oosterhout ook op twee plekken hennep aangetroffen. Hierbij is een 27-jarige bewoner aangehouden vanwege het bezitten van 156 planten en het frauderen met de stroomvoorziening. Ook werd een 39-jarige bewoner aangehouden op de Elsbeemd, die in het bezit was van 241 planten. Ook hier werd elektriciteit afgenomen.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de kwekerijen laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingbedrijf. Het kweekmateriaal en de planten zijn in beslag genomen. De planten zijn voor bewijsvoering bemonsterd. Alle goederen zijn vernietigd.

Tags
hennep