menu

Nieuws

Hoge Brug-springers aangehouden voor vernieling en belediging

foto
Freek de Swart
Bredavandaag logo
redactie

CENTRUM - Twee mannen van 27 en 32 jaar uit Rijsbergen en Hoofddorp zijn zondag aangehouden nadat zij in het water sprongen in de gedempte Haven. Zij vielen uitgaanspubliek lastig, waren baldadig en pleegden vernielingen.

Het tweetal zat zondag rond 15.30 uur op het terras bij een café aan de Vismarktstraat. Bikers van de politie werden aangesproken door een medewerker van het café omdat de mannen klanten lastig vielen.

De agenten vroegen het tweetal om hun ID, die ze niet konden tonen. Ze werden gesommeerd de binnenstad te verlaten waarop ze richting de Hoge Brug liepen. Daar klommen ze op. Een agent reed richting het tweetal waarop beiden van de brug af in het water sprongen.

Bij het verlaten van het water konden de mannen niet de haven verlaten omdat die voor een evenement was afgezet met hekken. De twee trokken daarop een hek kapot en gooiden ermee naar de agenten. Agenten wilden de twee aanhouden voor vernieling en verstoring van de openbare orde. Omdat zij tegenwerkten bij de aanhouding hebben agenten geweld moeten gebruiken. De mannen zijn ingesloten in het cellencomplex op Mijkenbroek.