menu

Nieuws

Politie onderzoekt toedracht waterongeval Markkade

Gedeelte van de Markkade
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - De recherche doet onderzoek naar het te water raken van een 47-jarige Bredanaar. De drenkeling werd op vrijdagnacht uit de Markkade gehaald door hulpdiensten na melding van voorbijgangers. De man werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Traumaheli
Passanten sloegen rond 01.00 uur alarm toen zij op de Markkade een man in het water zagen spartelen. Het slachtoffer werd door brandweerlieden uit het water gehaald en daarna met een ambulance naar het KMA terrein vervoerd. Vandaar uit is hij door de Traumaheli naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam gebracht. Zijn toestand is ernstig maar stabiel

Getuigen gezocht
Het is nog onduidelijk hoe de man in het water is geraakt. Ter plaatse werd een fiets aangetroffen. Vanwege bloedsporen op het wegdek is er een sporenonderzoek ingesteld.

De recherche houdt rekening met meerdere scenario's zoals een eenzijdig incident of een ongeval waarbij de chauffeur is doorgereden. Eventuele getuigen, die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht te bellen met 0900-8884. Of anoniem via 0800-7000. 

Wijk
Emer