menu

Nieuws

Verkeer richting Tilburg vast door ongeval met vrachtwagen

foto
Sid van der Linden
Verkeer richting Tilburg kon beter een andere route kiezen.
Wijnand Nijs

BREDA/TILBURG - Een ongeval rond half zes maandagmorgen heeft maandag lange tijd voor grote problemen gezorgd op de A58.  Een gekantelde vrachtwagen leidde tot lange files op de autosnelweg A58. Het ongeluk gebeurde rond 06.15 uur op de zuidelijke rijbaan van de A58 in de richting van Eindhoven.

De Scania trekker/oplegger combinatie kantelde door nog onbekende oorzaak. De combinatie kwam tegen de vangrail te liggen en blokkeerde beide rijstroken. Toen de hulpverleningsdiensten arriveerden zat de 75-jarige Belgische vrachtwagenchauffeur op de vangrail. Hij had een hoofdwond en wist niet meer te vertellen wat er gebeurd was. Hij ging per ambulance naar het ziekenhuis. 

De trekker had een volle brandstof tank (1200 liter). De diesel lekte in hoog tempo. De brandweer heeft de lekkage met zand ingedamd om verspreiding te voorkomen. Rijkswaterstaat nam de afzetting van de politie over en ging met groot materieel de berging verzorgen. Ook het wegdek moest gerepareerd worden vanwege ernstig beschadigingen. In het asfalt zaten diepe groeven. Rijkswaterstaat stelde een omleidingsroute in. Het ongeval en de afwikkeling ervan leidde in de ochtendspits tot lange filevorming. Op de andere weghelft ontstond eveneens een file door nieuwsgierige kijkers.

Pas rond 14.00 uur waren de files in lengte afgenomen. (update 14.00 uur)