menu

Nieuws

Speurneus helpt politie bij arrestatie inbrekers na achtervolging op snelweg

Freek de Swart

BREDA - De politie heeft donderdagavond dankzij de hulp van oplettende burgers twee Chileense mannen van 21 en 23 jaar aangehouden. Het duo wordt verdacht van een inbraakpoging in een vrijstaande woning aan de Effenseweg.

Donderdagavond kreeg de politie een tip over een inbraak in een woning aan de Effenseweg. Een buurtbewoner had gezien dat twee getinte mannen rond een vrijstaande woning liepen. Ze zag dat ze aan de zijkant een raam forceerden, waarna een van hen naar binnen klom. De vrouw begon direct te gillen en waarschuwde enkele fietsers die langs reden. Ze zagen dat de twee inbrekers wegliepen en in een zwarte Volkswagen Polo stapten met buitenlands kenteken wegreden. Een van de getuigen stapte in zijn auto en achtervolgde de inbrekers. Hij zag dat ze A16 opreden richting Dordrecht.

Alle surveillance eenheden van de politie keken ondertussen ook uit naar deze auto. Op de Kruisvoort werden twee agenten aangesproken door een automobilist die vertelde net op de woonboulevard bijna van de weg gereden te zijn door een Volkswagen Polo met buitenlands kenteken. De auto werd voor een fastfoodrestaurant aangetroffen op de woonboulevard. De twee verdachten werden na een zoekactie in de buurt aangehouden.

 

Wijk
Emer