menu

Nieuws

Dode man gevonden langs waterkant Trambrug

Vrijdagmorgen is het lichaam van een man aangetroffen op de hoek van de Academiesingel. foto Debra van der Heide
Bredavandaag logo
redactie

CENTRUM - Bij de Trambrug aan de Academiesingel in Breda is vrijdagmorgen het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. De politie heeft het gebied rond de vindplaats afgezet en doet onderzoek. De politie denkt vooralsnog aan een ongeluk, maar houdt rekening met alle mogelijke doodsoorzaken.

Update: de politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Waterkant
Het lichaam werd vrijdagmorgen rond half acht gevonden door een medewerker van BAM. Het stoffelijk overschot lag op een talud aan de waterkant.

De technische recherche was de hele ochtend bezig met onderzoek. "Het is een rare plek. Het lichaam lag ook in een ongelukkige houding. Het lijkt op een ongeluk, maar we sluiten nog niks uit", zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. "Een wijkagent heeft gekeken of het een 'bekende' was, maar er was geen herkenning"

De politie voerde een sporenonderzoek uit. Met een boot van de brandweer maakte de recherche foto's vanaf het water. Ook een politiehelikopter zou ter plaatse komen om foto's te maken.

Rond half 11 werd het lichaam door de brandweer weggetakeld. Omstanders werden op dat moment op grote afstand gehouden.

Bekijk meer foto’s in het fotoalbum.

Van Sonsbeeckpark
Het is de tweede keer in iets meer dan anderhalve week tijd dat er een lichaam gevonden wordt op straat. Maandag 24 februari troffen kinderen een lichaam aan in een rietkraag van het Van Sonsbeeckpark. Dat bleek na enkele dagen onderzoek om een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te gaan.