menu

Nieuws

Foto's leiden tot arrestatie na zware mishandeling Breda

foto
Guido van der Kroef
foto Guido van der Kroef
Wijnand Nijs

CENTRUM- Een 20-jarige Bredanaar is maandag aangehouden als verdachte in een onderzoek naar een zware mishandeling in Breda op zondagavond 19 mei. De politie verwacht nog drie aanhoudingen te kunnen verrichten.

Op 19 mei werd omstreeks 20.15 uur een 29-jarige man uit Dordrecht in de St. Janstraat door een groep van vier mannen ernstig mishandeld. Hij was buiten bewustzijn geschopt en mist twee tanden. Verder liep hij een gescheurde lip en diverse kneuzingen op. Volgens getuigen trapten de daders diverse keren op en tegen het hoofd en lichaam van het slachtoffer, terwijl hij al buiten bewustzijn was. Met het slachtoffer gaat het inmiddels redelijk, meldt de politie.

De daders vluchtten daarna weg in de richting van het Valkenberg. Eén van de getuigen had de daders echter gefotografeerd met zijn mobiele telefoon. In het vervolgonderzoek stelde de politie, naast deze foto's, ook nog andere camerabeelden veilig waarop de vermoedelijke daders te zien zijn.

Maandagmiddag herkenden agenten één van de verdachten op basis van de beelden. De beelden van de gezochte verdachten waren getoond tijdens de briefings van agenten. De 20-jarige Bredanaar werd gezien in het centrum van Breda en vervolgens gearresteerd en ingesloten. Uit verder onderzoek zijn ondertussen ook de identiteiten van de andere drie verdachten bekend geworden. De politie verwacht ook hen op korte termijn in te kunnen rekenen.