menu

Nieuws

Schietincident was uit de hand gelopen drugsdeal

foto Giel Verdaasdonk
Bredavandaag logo
redactie

HEILAAR – Het schietincident dat afgelopen zondag plaatsvond aan de Woonboulevard was waarschijnlijk een uit de hand gelopen drugsdeal. De verdachten zijn inmiddels op vrije voeten. Dat meldt de politie donderdag.

De twee verdachten die in Breda op de Woonboulevard werden aangehouden zijn in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie heeft op dit moment geen gronden om het tweetal nog langer vast te houden voor het schietincident.

Het duo wordt nog wel verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Het onderzoek wordt voortgezet. De politie vermoedt dat het gaat om een uit de hand gelopen drugsdeal.

Een 43-jarige inwoner van Roosendaal raakte bij het schietincident gewond en werd opgenomen in het ziekenhuis, waar hij inmiddels is ontslagen. Een 24-jarige inwoner van Sint Willebrord werd in de directe omgeving aangehouden voor betrokkenheid bij het incident.

Rond 10:00 uur belde een passant de politie. De getuige had een hevig bloedende man aangetroffen aan de Ettensebaan in Breda. Meerdere eenheden van de politie en ambulancedienst gingen ter plaatse om hulp te verlenen. Een deel van de
woonboulevard werd aangemerkt als Plaats Delict (PD) en met linten afgesloten.

De auto, waar de Roosendaler in had gezeten, werd beschadigd gevonden in de
Kruisvoort, enkele honderden meters verwijderd van de Ettensebaan. De voorzijde van de auto was beschadigd na een aanrijding met vermoedelijk een klein model
roodkleurige personenauto.