menu

Nieuws

Schietincident Breda: Willebrorder aangehouden

foto Giel Verdaasdonk
Wijnand Nijs

HEILAAR – De politie heeft zondagmorgen bij de Woonboulevard in Breda een 24-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden vanwege betrokkenheid bij een schietincident. Daarbij raakte een 43-jarige man uit Roosendaal gewond. Deze man is ook aangehouden.

Het is volgens de woordvoerder van de Politie Midden en West Brabant nog onduidelijk waar het schietincident heeft plaatsgevonden of wat de aanleiding was. Ook is niet helder wat de rol van de aangehouden Willebrorder is.

Duidelijk is wel dat het slachtoffer op de Ettensebaan uit zijn auto klom, nadat er op de Woonboulevard volgens een getuige een korte achtervolging plaatsvond. De auto waar de Roosendaler in had gezeten, werd beschadigd gevonden in de Kruisvoort, enkele honderden meters verwijderd van de Ettensebaan. De voorzijde van de auto was beschadigd na een aanrijding met vermoedelijk een klein model roodkleurige personenauto.

Het incident zorgde zondagmorgen voor veel overlast voor verkeer en ondernemers bij de winkels. Die wilden rond tien uur net hun zaak openen, toen het incident zich afspeelde. Vanwege het onderzoek werd gedurende bijna twee uur de Ettensebaan afgezet. Die afzetting werd rond kwart over twaalf weer opgeheven.

Ook de gehele Woonboulevard was afgezet voor winkelend publiek.

UPDATE: De afzetting van de Woonbouelvard duurde tot na half drie zondagmiddag. De meeste winkels inclusief de McDonald's zijn volgens de politie weer bereikbaar.