menu

Nieuws

Gewonde bij schietincident Woonboulevard Breda

foto Giel Verdaasdonk
Wijnand Nijs

HEILAAR (UPDATE 12.42)- Bij een schietincident zondagmorgen rond tien uur is een 43-jarige man uit Roosendaal gewond geraakt. Het incident mondde uit in een achtervolging aan de Kruisvoort, een straat bij de Woonboulevard in Breda. De man is buiten levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis, zo meldt de politie.

De politie heeft de plaats waar het incident plaatsvond inmiddels afgezet voor onderzoek. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is en wat de aanleiding van de schietpartij is geweest. De politie meldt dat het ook nog onduidelijk is waar precies geschoten is. Een getuige spreekt van bloedsporen op straat, ook bij plaatsen die niet afgezet zijn. De Ettensebaan werd in verband met sporenonderzoek afgesloten voor verkeer, net als de woonboulevard.

Ook werd een politiehelikopter ingezet om te zoeken naar bij de schietpartij betrokken personen. Tijdens de schietpartij was al winkelend publiek aanwezig op de woonboulevard. De politie verzocht getuigenzich te melden via 0900-8844. "De politie zoekt mensen die rond de klok van tien verdachte situaties of personen hebben gezien", aldus een boodschap via Burgernet.

Afgelopen maandag was er ook al een schietincident in Breda. Toon werd in Breda-noord een niet van zijn verlof teruggekeerde overvaller in zijn been geschoten bij zijn arrestatie. De man was gevlucht toen hij werd herkend tijdens een ritje in zijn auto.

Bij de schietpartij van zondagmorgen was geen politie betrokken, zo meldt de woordvoerder. Overigens was de Woonboulevard iets meer dan drie jaar geleden ook bij toeval het toneel van een schietincident. Toen trof een getuige een gewonde man aan op de parkeerplaats.