menu

Nieuws

Breda scherpt cameratoezicht verder aan

foto Serge Mouthaan
Erik Eggens

BREDA – Breda gaat volgend jaar strenger controleren op onrechtmatige bewoning van panden en het cameratoezicht verder aanscherpen. Dat blijkt uit het Toezichtsverslag 2011.

Bovendien heeft het stadsbestuur besloten volgend jaar alle bouwplaatsen voor carnavalswagens te bezoeken.

Het afgelopen jaar zijn zes handhavingsacties bij woonwagenkampen gehouden. Ook werden vorig jaar 18 hennepacties gehouden, waarbij zo’n 110 panden zijn bezocht. In 58 panden zijn hennepkwekerijen geruimd. Daarbij werden circa 50.000 planten in beslag genomen en vernietigd.

Verder werden er 14 integrale handhavingsacties gehouden, waarbij gemeente, politie, Vreemdelingenpolitie, Douane en Belastingdienst 126 panden bezochten, gericht op alle vormen van onrechtmatige bewoning. Ook werden er 216 onderzoeken naar vermeende uitkeringsfraude ingesteld.

Daarnaast werden 144 aanvragen voor een uitkering afgewezen en 131 ingetrokken, mede omdat fraudebestrijding al bij de intake werd betrokken.

Verder zijn er 253 sloopvergunningen verleend, waarvan 175 asbestsloopvergunningen. Bovendien kwamen er 198 meldingen binnen voor het slopen van asbest. Er werden vorig jaar ook 190 vergunningen verleend voor kleine evenementen, 74 voor standaardevenementen en 22 voor grote evenementen.

Op grond van de Wet Bibob (Wet Bevordering integriteitbeoordelingen door het openbaar bestuur) worden aanvragen voor drank- en horecavergunningen in een aantal gevallen onderworpen aan een Bibob-onderzoek. Vorig jaar zijn 16 van deze onderzoeken gestart.