menu

Nieuws

Winkeldief draait door na diefstal

foto
Guido van der Kroef
foto Guido van der Kroef
Bredavandaag logo
redactie

CENTRUM - De politie heeft een gewelddadige winkeldief (32) in voorarrest gesteld. De man werd maandagmorgen 3 oktober 2010 ingerekend toen hij bij een supermarkt aan de Haagdijk een tas vol wilde laden met shampoo.

Afgelopen zaterdag 1 oktober 2011 had hij bij dezelfde supermarkt al een ander winkelschap met cosmetica weggehaald. De medewerkers herkenden hem en spraken hem aan terwijl hij aan het stelen was.

Op dat moment liet hij zijn tas vallen en rende hij naar de kassa's. Daar werd hij tegen gehouden vanwege winkeldiefstal. Hij verzette zich daarbij hevig en sloeg en schopte om zich heen. Uiteindelijk lukte het winkelpersoneel om de verdachte op zijn buik op de grond te leggen. Ook toen hij op de grond lag bleef hij schoppen en bleef hij proberen om los te komen.

Gewaarschuwde agenten overmeesterden hem en brachten hem naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. Beide diefstallen zijn vastgelegd op via het camerasysteem van de zaak. De beelden zijn voor de bewijsvoering vast gelegd.