menu

Nieuws

Drie aanhoudingen na vernieling autoruit

foto
Guido van der Kroef
foto Guido van der Kroef
Bredavandaag logo
redactie

CENTRUM - De politie heeft vrijdag drie personen aangehouden voor het vernielen van een autoruit aan het Kloosterplein.

Een bewoner van een flat aan het Kloosterplein hoorde die nacht rond 04.15 uur glasgerinkel. Toen hij ging kijken bleek dat de ruit van de voorruit vernield was. Hij zag drie mensen weglopen.

Voor de deur waren bloedsporen te zien. De man alarmeerde de politie. Agenten zagen twee vrouwen en een man die aan het signalement voldeden. Net wegrijden in een auto. Een 35-jarige Tilburger, die bestuurder was van de auto, kreeg een stopteken. Hij is aangehouden in verband met de vernielding, maar ook voor rijden onder invloed.

Op het politiebureau onderging hij een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 350 ug/l. Omdat het vermoeden bestond dat de man ook onder invloed van drugs was is bloed van hem afgenomen voor een test en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Ook de twee inzittenden van de auto, een 19-jarige vrouw uit Rijen en een 22-jarige vrouw uit Dongen, zijn aangehouden. De 22-jarige vrouw had verwondingen aan een hand en voet. Ze verklaarde dat ze die verwondingen elders had opgelopen. De drie zijn ingesloten voor verder verhoor.