menu

Nieuws

Vernieler aangehouden

foto
Kim Kuijpers
foto Guido van der Kroef
Bredavandaag logo
Jelle Willers

PRINCENHAGE - Een 37-jarige bewoner van de Burgemeester Sutoriusstraat is opgepakt wegens vernieling. De 29-jarige buurvrouw had de politie rond half elf 's avonds geïnformeerd omdat de man op dat moment vernielingen in de tuin van de vrouw aan het aanrichten was. Daarop is de man aangehouden en meegenomen.

De buurvrouw was onderweg naar huis, na waarschuwingen van een buurtbewoonster. Toen ze thuis kwam, was de tuintafel kapot en werd ze verbaal bedreigd door haar buurman, die haar al langer overlast bezorgde.

In haar aangifte verklaarde de vrouw al sinds lange tijd te worden bedreigd en lastig te zijn gevallen. Hij zorgde voor geluidsoverlast, bonkte op de ramen en deuren bij de buren, uitte bedreigingen en schreeuwde tegen zijn buren.

De man verklaarde op het bureau boos te zijn om een conflict met de woningbouwvereniging en had toen zijn frustratie geuit door te schreeuwen en door spullen in de tuin te gooien. Daarbij had hij een steen over de schutting gegooid die op de tafel terecht was gekomen.

Na zijn verhoor is de man vrijgelaten. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt tegen hem.