menu

Nieuws

Vier arrestanten na knokpartij Brusselstraat

foto
Guido van der Kroef
foto Guido van der Kroef
Bredavandaag logo
redactie

HOGE VUCHT - De politie arresteerde donderdagavond vier personen op verdenking van het plegen van openlijke geweldpleging. De arrestanten werden opgepakt bij een vechtpartij in de Brusselstraat.

Het gaat om inwoners van Breda (48, 44, 15 en 14 jaar). Naast de geweldplegers werd ook een 14-jarige jongen gearresteerd op verdenking van diefstal van de bromfiets. Deze brommer werd in een garage aan de Brusselstraat door de politie aangetroffen en in beslag genomen.

Inzet van het geweld was vermoedelijk de diefstal van de bewuste brommer eerder op de avond. De rechtmatige eigenaar vermoedde wie de diefstal had gepleegd. Toen hij samen met de andere verdachten verhaal ging halen, volgde er ruzie.

Uiteindelijk ontstond er een vechtpartij, waarbij verschillende familieleden van de 14-jarige verdachte mishandeld werd. Er werden kopstoten, klappen en schoppen uitgedeeld en werd er geslagen met een helm.

Een 37-jarige vrouw raakte dermate gewond dat zij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. Zij had schoppen en klappen met de helm in haar rug gehad en moest voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt door de politie.